Σπιτική λεμονάδα στο λεπτό!

2444
Τώρα που ξεκίνησαν οι ζέστες δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από μία παγωμένη, απολαυστική, σπιτική λεμονάδα! Κυκλοφορούν πολλές συνταγές, αλλά εδώ θα σας δώσω την πιο εύκολη, γευστική και δοκιμασμένη συνταγή!
Δοκιμασμένη γιατί η γλυκιά μου κουνιάδα, που έχει τρέλα με την σπιτική λεμονάδα, έφτιαξε πάααρα πολλές συνταγές για να καταλήξει σε αυτήν εδώ! Αλλά και εγώ δεν την αλλάζω με καμία άλλη! Είναι τόσο γρήγορη και γευστική, δεν χρειάζεται βράσιμο και φτιάχνεται κυριολεκτικά σε 1 λεπτό!
homade lemonade

 

Υλικά
   –    λεμόνια
   –    ζάχαρη
   –    φύλλα δυόσμου ή μέντας για το σερβίρισμα
   –    νερό
Εκτέλεση
   –    Στύβουμε τα λεμόνια σε χυμό.
   –    Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε ένα μπωλ και το μετράμε
σε ποτήρια.
   –    Προσθέτουμε όσα ποτήρια χυμού τόσα ζάχαρη.
   –  Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε
για λίγη ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
   –    Σερβίρουμε σε ποτήρι, και προσθέτουμε νερό στην
αναλογία που μας αρέσει! (Για μένα ιδανική αναλογία είναι 1/3 χυμό λεμονάδας
και 2/3 νερό, αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο).
   – Για πιο σπιρτόζο αποτέλεσμα
μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό με σόδα!
   – Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό!
Είναι ένα αναψυκτικό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Το έκανα στο πάρτυ των παιδιών μου και δεν έμεινε ούτε γουλιά!

 

homade lemonade

Δοκιμάστε αυτή τη σπιτική λεμονάδα και θα με θυμηθείτε!

Clelia!

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από μικρή έτρωγα τα λεμόνια σαν φρούτο, και σίγουρα μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι για λεμονάδα! Νομίζω ο δυόσμος κάνει μεγάλη διαφορά στη συνταγή!

  2. Και εμείς αυτή κάνουμε μόνο που της προσθέσαμε και λιγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και την κάναμε ροζ ( tip από την craft Cook Love athina )

  3. Η λεμονάδα είναι ο χυμός μου!Θα την δοκιμάσω,αν και μου φαίνεται πολύ γλυκειά,θα βάλω λιγότερη ζάχαρη.Σ ευχαριστούμε

  4. λατρευω λεμοναδα!!! εκανε η θεια μου την ιδια συνταγη αλλα επειδη ηθελα μπορμπουλήθρες μου εβαζε σοδα ή perrie μεσα αντι για απλο νερο,. θα τη ξαναδοκιμασω λοιπον!!!!!

  5. Τώρα που μου το θύμησες σκέφτηκα πως φέτος δεν έχω φτιάξει καθόλου και είναι ότι πρέπει τα ζεστά απογεύματα!! Εγώ με το βράσιμο την έκανα γιατι πίστευα πως δε γίνεται να διαλυθεί διαφορετικά η ζάχαρη θα το δοκιμάσω όμως και με αυτό το τρόπο!! Πολλά φιλιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.