Living in chaos!

2247
Το πήρα απόφαση! Μάλλον πρέπει να το αποδεχτώ… αυτό με την οργάνωση και την τακτοποίηση δεν το έχω βρε παιδάκι μου! Κρίμα που το έχω για τις αποφάσεις της νέας χρονιάς!Για κακή μου τύχη, σήμερα έκανα μία βόλτα από φιλικά blog, και θαύμασα το τέλεια τακτοποιημένο δωμάτιο της Λαμπρούκας, και την τακτοποίηση που έκανε η Swanocean στα craft υλικά της! Τις καταζήλεψα…Ψέμματα να πω; Και όσους δηλαδή ζουν στα τέλεια οργανωμένα σπίτια τους, που όλα  τα πράγματα έχουν συγκεκριμένη θέση, και που όταν ψάχνουν κάτι, δεν κάνουν μία ώρα για να το βρουν! (Στην καλύτερη περίπτωση να το βρουν, στην χειρότερη μου έχει τύχει να εγκαταλείψω την προσπάθεια, παίρνοντας το απόφαση πως το εν λόγο αντικείμενο, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι μας, για πάντα!)

Αυτό το τελευταίο είναι και το μόνιμο άγχος μου! Πότε θα θυμηθεί ο husband κάτι ξεχασμένο, θα το θέλει μέσα σε 10 λεπτά, θα κάνω το σπίτι ανάστα ο κύριος, δεν θα το βρω και μετά … ε φαντάζεστε, γίνεται ο κακός χαμός!!!
Γιατί εννοείται πως για ότι εξαφανίζεται μέσα στο σπίτι μας, φταίω εγώ!!! Ναι οκ, είμαι η νοικοκυρά (με την ευρύτερη έννοια του όρου γιατί απέχω πολύ)! Αλλά πως είναι δυνατόν να είμαι υπεύθυνη για κάθε μικρό μικρούλικο κομματάκι lego ή playmobil, για όλα τα αυτοκόλλητα της Έλσας, για όλα τα κοκκαλάκια της μικρής, για όλα τα τιμολόγια της δουλειάς του husband, λογαριασμούς, αποδείξεις κλπ κλπ! Για τα πάντα όλα, υπεύθυνη εγώ!!!

Επομένως, για ότι χαθεί νούμερο ένα ύποπτη είμαι εγώ! Κάθομαι στο εδώλιο του κατηγορούμενου και το κακό είναι πως δεν αθωώνομαι σχεδόν ποτέ, γιατί δεν έχω ελαφρυντικό πρότερου τακτοποιημένου βίου! Είσαι κυρία μου η  νοικοκυρά του σπιτιού; Είμαι που να μην ήμουνα! Γιατί δεν τακτοποίησες το γάντι του μονομάχου του 67ου playmobil; Ένοχη!

via
Εννοείται πως σας βάζω φώτο με οργανωμένα σπίτια! Δεν θα γίνουμε και εντελώς ρεζίλι!

Η αλήθεια είναι, μεταξύ μας, πως από μικρή έτσι ήμουν! Ακατάστατη! Όμως, παρά την ακαταστασία μου, ήξερα που βρίσκεται το κάθε τι στο παιδικό μου δωμάτιο! Τις φορές που η μαμά έβγαινε από τα ρούχα της και μου έδινε διορία συμμαζέματος, έκανα θαύματα! Όχι εγώ, να εξηγούμαστε! Η καλή μου η αδερφούλα! Πάντα ερχόταν να με σώσει την τελευταία στιγμή και τα έβαζε όλα σε μια ωραία τάξη! (Συνήθως με δωροδοκία, αλλά άξιζε τον κόπο!) Μου έκανε το δωμάτιο σούπερ- ντούπερ οργανωμένο και βέβαια εγώ δεν έβρισκα τίποτα πια, αλλά χαλάλι! Προσπαθούσα να το κρατήσω συμμαζεμένο για όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα, αλλά το ρεκόρ μου ήταν 3 μήνες! Μετά ξανακυλούσα! Και πάλι ο ίδιος χαμός, και πάλι στα δύσκολα έβαζα την αδερφή μου! (Με το αζημείωτο έτσι τα είπαμε, έχω ξοδέψει χαρτζηλίκι και χαρτζηλίκι)

Αααα, η αδερφή μου μεγάλη και τρανή στην οργάνωση! Τώρα που το σκέφτομαι πήρε όλα τα καλά στοιχεία της οργάνωσης αυτή, που γεννήθηκε πρώτη και μετά δεν έμεινε κάτι για μένα! Να φανταστείτε όταν έλειπε καμιά φορά από το σπίτι και ήθελα να πάρω κάποιο ρούχο της (που δεν με άφηνε), για να μην με καταλάβει, φωτογράφιζα πρώτα το ντουλάπι και μετά κρατούσα και σημειώσεις! Χωρίς πλάκα! Έγραφα: κάτω μπλούζα τάδε, πάνω μπλούζα τάδε ανάμεσα σαπουνάκια τάδε! Ωραίες στιγμές! Αυτή πάντως με καταλάβαινε και γινόταν κακός χαμός! Στα τόσα χρόνια μία μόνο φορά τα κατάφερα χωρίς να με πάρει μυρωδιά, και πολύ το ευχαριστήθηκα!

Τώρα όμως, θεά την έχω κάνει, της έχω τάξει τον ουρανό με τα άστρα, τίποτα αυτή! Μεγάλωσα λέει και πρέπει να βάλω μυαλό! Μα μυαλό έβαλα! Να οργανωθώ και να συμμαζευτώ δεν μπορώ!

via
Αν είχα φυσικά τέτοιους τεράστιους χώρους, σιγά και να μην είχα πρόβλημα!!!

Anyway, πονεμένη η ιστορία της τακτοποίησης και της οργάνωσης στο σπίτι μας! Και να πω ότι δεν έχω προσπαθήσει! Έχω προσπαθήσει και μάλιστα πολύ! Έχω διαβάσει τόνους και τόνους υλικό σε σχετικά sites και blogs! Ενώ λοιπόν στην αρχή πορώνομαι και νομίζω πως το έχω, δεν ξέρω γιατί, κάπου στην πορεία στραβώνει!!!

Έπειτα είναι και το άλλο! Σε όλα τα ξένα sites δείχνουν κάτι οργανωμένες σπιταρώνες, με άπειρους αποθηκευτικούς χώρους, dressing rooms όσο είναι το σαλόνι μου κλπ κλπ. Πάω και εγώ περιχαρής να εφαρμόσω ότι έμαθα και απογοητεύομαι! Τι να σου κάνει το έρμο το σπιτάκι μου; 70 τετραγωνικά είναι αυτά, για 4 ανθρώπους με χίλια πράγματα! Ναι είμαι υπεύθυνη, αλλά ας έρθει κάποιος να μου πει που να χωρέσω σε ένα μικρο δωμάτιο όλα τα παιχνίδια των παιδιών μου (που σημειωτέον δεν είναι και τόοοσα πολλά) αλλά όπως και να το κάνουμε είναι δύο παιδάκια διαφορετικού φύλου στο ίδιο δωμάτιο! Και καταλήγω να έχω τις πριγκίπισσες στο ίδιο κουτί με τα χελωνονιτζάκια και τα ακούω κιόλας από πάνω! Βέβαια υπάρχουν φορές που πιστεύω πως και άλλα 70 τετραγωνικά να είχα, πάλι δεν θα μου έφταναν, αυτό όμως είναι άλλο θέμα!!!

Και τον χρυσό κανόνα του πετάγματος τον ξέρω! Και τον εφαρμόζω συχνά πυκνά! Εξού και εξαφανίζονται πράγματα από το σπίτι… αλλά δεν ξέρω τι να πω… Έχουν και αυτά τα πράγματα μία τάση να μη μένουν εκεί που τα βάζω, να θέλουν να βγαίνουν από τα συρτάρια, να θέλουν να μας πνίξουν!!! (Γελάτε ε;) Το προσπαθώ πάντως πολύ! Και τώρα που το λέω θα πάω να πετάξω- δώσω ό,τι νομίζω εγώ και όποιον πάρει ο χάρος! Αλλά αλήθεια λέω, δουλειά δεν γίνεται! Εκτός αν αδειάσω το μισό σπίτι! Τότε μπορεί και να αναπνεύσουμε! (Βασίλη μη διαβάζεις, δεν θα πετάξω τίποτα δικό σου).

Οπότε καλά τα λέω! Είμαι ανοργάνωτη και ασυμμάζευτη και όλα τα α-…
Ας το πάρουμε απόφαση και οι 4 να τελειώνουμε!
Πάντως από εδώ και πέρα όταν με ρωτάνε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, που είναι το τάδε, ξέρω τι θα απαντάω…
Εκεί ακριβώς που το άφησες!!!
Τα είπα και ξελάφρωσα!!!

Love,
Clelia!

35 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαχα!!Γέλασα πολύ με την ανάρτηση σου και ιδίως με τον τρόπο που τα γράφεις!!!
  Εγώ πάντως – το τέρας οργάνωσης- σου λέω ότι και λίγη ακαταστασία δεν βλάπτει!!!
  Γιατί και η πολύ οργάνωση είναι κούραση μεγάλη κατά τα ψέμματα!!

  Φιλάκια
  Έλενα
  http://www.mylittlekatana.blogspot.com

 2. Πότε προλαβες και με διαβασες και έκανες ανάρτηση, δεν σε πιστεύω!!!! Είσαι φοβερή και με έκανες να γελάσω πολύ!! Γιατί σκας παιδί μου ?την λύση την βρήκες, θα το βρείτε εκεί που το αφησατε, άκου λέει!! Το κάνω χρόνια τώρα αυτό και μπορώ να σου πω ότι έχει αποτέλεσμα, μιλάμε όμως για τα δικά μου παιδιά που είναι μεγάλα τώρα! Από μικρά θα μάθουν βέβαια!όσο για τα σπίτια που βλέπουμε και τα ζηλεύουμε, είμαι σίγουρη ότι στηνονται απλά για την φωτογράφιση, δεν γίνεται αλλιώς! Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή, ότι το διατηρούν έτσι και στην καθημερινότητα ???χαχαχαχαχα γελάσαμε!! Μερικές λύσεις οργάνωσης ωστόσο μπορούμε να τις υιοθετησουμε και εμείς και πρέπει για το δικό μας καλό!! Ευχαριστώ για την αναφορά!! ?

 3. Λαμπρινή μου εγώ σε ευχαριστώ που μου έδωσες την έμπνευση!!! Αν έχω θέμα που με εμπνέει είμαι άσπρος σίφουνας χαχαχα! Το δωμάτιο της μικρής σου μου άρεσε πάρα πολύ, και είναι ο διακαής μου πόθος!!! Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η ανακατωσούρα κάπου αρχίζει και μου τη βαράει… και αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ να αλλάξω!!! Θα σας ενημερώνω για την πορεία μου!!!Φιλιά

 4. Ενταξει δεν υπαρχεις. Γελασα πολυ κι ευχαριστω για την αναφορα. Η αληθεια ειναι οτι δεν αντεχω χωρις οργανωση αλλα ευτυχως οχι σε ακραιες καταστασεις. Κι επειδη πιο πολυ με κουραζει να ψαχνω χωρις τελος (γιατι οπως ειπες η νοικοκυρα φταιει για ολα) προτιμω να τα εχω οργανωμενα και να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

 5. Έτσι ήμουν και εγώ . Αλλά πριν 4 χρόνια περίπου νόμιζα ότι έχασα έναν φάκελο του θείου με τα χαρτιά του για τη σύνταξη και όταν το βρήκα πθσω σπό το συρτάρι το πήρα απόφαδη. Ε μετά ήρθε και η μικρή και εκεί έμαθα για την οργάνωση. Ακόμα βέβαια μου ξεφεύγουν πράγμστα όπως τα παιχνίδια που τα μισά είναι με χαμένα κομμάτια αλλά τα κρατάω.
  Από φέτος όμως άρχισα τον κανόνα του πετάγματος. Ρούχα παπούτσια μικροέπιπλα άχρηστα τα δίνω στην εκκλησία και βλέπουμε διαφορά στο σπίτι. Να είναι καλά το pinterest!! Φιλιά!!!
  Niki by Mama-Farma

 6. Καλα τα λες!! Κι εγώ από μικρή έτσι. Πλέον είμαι πιο οργανωμένη αλλά οπότε το θέλω εγώ. Πάντως ισχυει οτι εμείς οι ακαταστατοι τύποι βρίσκουμε πιο εύκολα τα πράγματα μας!! Πολύ γελασα κ με τα σχόλια των φωτογραφιών. Εννοείται πως αν έχεις δωμάτιο μόνο για ρούχα χαίρω πολυ!!! Χαχαχα φιλιααα

 7. η άλλη πλευρά είναι να έχεις εμμονή με την τακτοποίηση και όλοι οι υπόλοιποι γύρω σου να είναι το αντίθετο.. εκεί να δεις!!
  η ανάρτησή σου μ' έκανε να γελάσω και να κατανοήσω λίγο και την "φιλοσοφία" της άλλης πλευράς… φιλιά!

 8. Καλα το ποσο σε νιωθω ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ! Ηταν σαν να διαβαζω τον εαυτο μου!
  Ασε που αμα τα εχω ολα πεταμενα σε ενα μερος συγκεκριμενο τα βρισκω ανετα μεσα στο χαος, ενω τωρα που τα καταχωνιαζω για να μοιαζει πιο τακτοποιημενο το σπιτι, δεν βρισκω τιποτα!!!!
  Καλως σε βρηκα!

 9. Βρε Κλειώ μπας κ είμαστε αδερφές; Γιατί όλα αυτά που γράφεις τα ζω καθημερινά!!! Μ εξαίρεση ότι δεν έχω αδερφή (ή μήπως έχω?) είναι σαν να γράφω για την ακαταστασία μου!! Κάπου διάβασα ότι εμείς οι ακατάστατοι είμαστε λέει πιο έξυπνοι, συγγνώμη κιόλας εσείς οι τακτοποιημένοι, μη τα θέλετε κ όλα δικά σας ε;
  φιλάκια και αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!!

  • Γιούλη μου λες? Και εγώ με κάποιες αναρτήσεις σου, αυτό έχω σκεφτεί!!! Με ανέβασες πολύ με αυτό που είπες για την ακαταστασία και την εξυπνάδα! Μου ανοίγεις νέους ορίζοντες! Tύπου σιγά να μην συμμαζέψω και χάσω την εξυπνάδα μου χαχαχα! Φιλάκια πολλά!!!

 10. Καλημέρα κι από μένα!! Λοιπόν, την καλύτερη απάντηση θα τους δίνεις!! Όσο για τα ξένα sites και τα περιοδικά, υποπτεύομαι ότι μόνο για τη φωτογράφιση είναι τόοοοοσο καλοφτιαγμένα, αλλιώς δε βγαίνει! Και να κατοικείς με παιδιά και σκυλιά και όλα να είναι στην πένα!!! Φιλάκια πολλά!

 11. αγωνιστικους χαιρετισμους..!!!εγω παλι ειμαι της οργανωσης μεχρι αηδιας αλλα βρε παιδι μου δεν χωραω!!!βεβαια σε αυτο ευθυνεται η εσπευσμενη αλλαγη σπιτιου σε μικροτερο(λογο ιδιοκατοικησης ιδιοκτητη)οποτε τι να σου κν και γω η… ερμη?ενα μωρο δυο μεγαλοι που ο ενας ουτε τα πουκαμισα στην ντουλαπα δεν μπορει να βρει μονος λιγο η μανια μου να μαζευω πραγματακια καθε λογης κτλ..σε καταλαβαινω!!!think possitive και αν βρεις λυση πες την μας!χρυσα

 12. Άστα μια από τα ίδια και εγώ. Πλέον δεν αγοράζω αν δεν υπάρχει κενή θέση/ράφι/συρτάρι να μπει στο σπίτι. Ουτε 10 αποθήκες δεν με φτάνουν για να χώσω πράγματα. Θέλω 3 ώρες να τακτοποιήσω τα πράγματα που κυκλοφορούν τριγύρω στο σπίτι και μετά 2 ώρες να καθαρίσω, έλεος. Εκεί που μαζεύεις τη χαρτούρα, τους λογαριασμούς και τους έχεις βάλει στο ειδικό κουτί αποθήκευσης το οποίο μπαίνει στο ντουλάπι τσουπ σκάει ο ταχυδρόμος με άλλους 3 στο χέρι… άντε ξανά μανά να ξεσφινώσεις το κουτί και να βάλεις τους νέους… αχ αχ αχ Και εννοείται πάντα χάνουμε πράγματα μέσα στο σπίτι… Τα φιλιά μου και καλή σου μέρα
  Νίκη

 13. οκ….δεν ειμαι η μονη! ειδικα αυτο με τα playmobil! Ημαρτον δηλ…τοσα μικρα κομματακια! ολα σε μια τσαντα, σε συγκεκριμενο σημειο κ αν θελετε να παιξετε, φτιαξτε τα μονοι σας!

  σε νοιωθω!!!

  • Μου βάζεις δύσκολα 🙂 Καθαρά από θέμα χρόνου. Είμαι πολύ πιεσμένη αυτή την περίοδο με διάφορες αναρτήσεις που είναι προγραμματισμένες να ανέβουν, αλλά ακόμη δεν έχω αξιωθεί γιατί ΟΛΑ τα άλλα τριγύρω μου, δε με αφήνουν (δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις κλπ). Ούτε για τη βάφτισή μας δεν έχω προλάβει ακόμη να γράψω (το Μέρος Β και βασικό) και λαμβάνω e-mails από το καλοκαίρι κιόλας από αναγνώστριες που με "πιέζουν" (καλοπροαίρετα πάντα) πότε θα γράψω 🙂 Κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο, θα γράψω και περί οργάνωσης. Μέσα από τα δικά μου μάτια φυσικά 🙂
   P.S. Μην κοιτάς τους διαγωνισμούς και τους δεκαλόγους. Αυτά τα "ξεπετάω" εύκολα. Τα άλλα θέλουν πολύ χρόνο όμως.

 14. Αχ γλυκιά μου Κλειώ να μείνεις όπως είσαι! Σου μιλά το τέρας της οργάνωσης που παλεύει χρόνια με το θηρίο του ψυχαναγκασμού… όχι όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο! Μου αρέσει πολύ όπως το περιγράφεις όμως, ειλικρινά γέλασα!!!!! Σμουτς!

 15. Νομίζω πως αυτό είναι θέμα εγκεφάλου, και αν το έχεις, το έχεις! Πάντως είσαι γλυκούλα που προσπαθείς να το καταπολεμήσεις και να το βελτιώσεις! Ό,τι καλύτερο μπορείς κάνεις, είμαι σίγουρη!
  Φιλί και καρδούλα! 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.